PKN
Protestantse Gemeente te Geertruidenberg
 
WELKOM WELKOM
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
Deze kerkelijke gemeente is op 25 september 2017 ontstaan door een fusie van de Protestantse Gemeente te Raamsdonk-Raamsdonksveer en de Hervormde Gemeente Geertruidenberg.

Informatie over aktiviteiten en kerkdiensten vindt u op de Agendapagin
a en op Kerkdiensten

Informatie over de Geertruidskerk vindt u ook onder geertruidskerk.info.
 
Actie Voedselbank Geertruidenberg woensdag DANKDAG 4 november en zaterdag en zondag 7/8 november. Actie Voedselbank Geertruidenberg woensdag DANKDAG 4 november en zaterdag en zondag 7/8 november.
Zoals gebruikelijk met de viering van Dankdag zamelen we als Diaconie weer “houdbare” producten in voor de lokale voedselbank.
Omdat de kerkdiensten maar beperkt bezocht kunnen worden zamelen we ook in op zaterdag 7 november tussen 10-12 in De Brug. Natuurlijk kunt u ook geld overmaken naar de rekening van de Diaconie NL11RABO 0115615903 onder vermelding Actie Voedselbank en dan schaffen wij de producten voor u aan!
Gevraagd is om koffie/thee, pasta en pastasaus maar uiteraard zijn alle houdbare producten uiterst welkom. Helpt u mee ?
 
Kerstproject “ Licht in onze ogen “ Kerstproject “ Licht in onze ogen “
Jammer genoeg kunnen we niet op de gebruikelijke manier kerstfeest vieren met PCOB, Passage, Gasten van Eten in De Brug en onze gemeenteleden van 65+.
Wel hebben wij met elkaar voor de leden van de P.C.O.B., de leden van Passage, de gasten op de gastenlijst van Eten in De Brug en onze gemeenteleden van 65+ die anders een uitnodiging van de Diaconie ontvangen voor de jaarlijkse kerstmiddag iets anders bedacht.
U wordt hierover in de week na de 1e Advent nader over geïnformeerd!
Achter de schermen is een voorbereidingscommissie bestaande uit leden van Passage, Bestuur PCOB, Diakenen en mensen uit het team van Koken in de Brug al druk bezig! Meer volgt dus !
 
Kerkdiensten Emmakerk te volgen via website "Kerkdienst gemist". Kerkdiensten Emmakerk te volgen via website "Kerkdienst gemist".
De viering van a.s. zondag is weer rechtstreeks te beluisteren vanaf 09.25 uur via de website van “kerkdienstgemist”
https://www.kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg

De dienst wordt herhaald op zondagavond om 19.00 uur (Ziggo Kanaal 43, KPN, XS4ALkanaal 1401).


We hopen dat we gemeenteleden en luisteraars op deze wijze toch een viering kunnen bieden die hen kracht mag geven in deze crisistijd.
 
Liturgie zondag 25 oktober 2020 Liturgie zondag 25 oktober 2020
De liturgie voor deze dienst vindt u onder "Nieuws".
 
Zondagsbrief. Zondagsbrief.
De zondagsbrief van 25 oktober 2020 vindt u ook onder "Zondagsbrief" in de rechter kolom. Oudere zondagsbrieven vindt u in het "Downloadcentrum".
Berichten voor de volgende zondagsbrief kunt u via e-mail sturen naar: zondagsbrief@pkngeertruidenberg.nl 
 
Openstelling kerkdiensten Emmakerk Openstelling kerkdiensten Emmakerk
Hierbij nodigen wij u hartelijk uit om de kerkdiensten in de Emmakerk te bezoeken. Door de verscherpte coronamaatregelen verzoeken wij u om in de kerkzaal een mondkapje te dragen. Zodra de plaats is ingenomen, hoeft dat niet meer. Verder zullen we ons beperken tot maximaal 30 bezoekende personen.
\Volgens de richtlijnen werken ook wij met een reserveringssysteem. Als u de kerkdiensten wilt meemaken, is vooraf inschrijven nodig. Via de website van de Emmakerk (www.pkngeertruidenberg.nl) of via deze zondagsbrief kunt u de link naar het inschrijfformulier aanklikken, invullen en verzenden. Als u deel wilt nemen aan de kerkdienst op zondag staat de aanmelding open tot woensdagavond 23.59 uur. Uiterlijk op vrijdag krijgt u bericht of u de kerkdienst kunt bijwonen. Als u geen positief bericht krijgt, hebt u voorrang bij de volgende dienst. Alleen kerkgangers die digitaal niet bereikbaar zijn, kunnen telefonisch reserveren. Zij kunnen hun reservering doorgeven aan Jaco Vleugel (0162-520817).

 
Hier is de koppeling naar het Reserveringsformulier kerkdienst Emmakerk 1 november 2020. Let u er svp op dat het soms enige tijd kan duren voordat het formulier geladen is.
 
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7iN1iHdrsUOIIMmngnRG1jXf6PXjTblNiWEoegKqR5pUMk1TN0pVTk1HME9CTFBKNDRNRVcwSkZENC4u
 
Om het kerkbezoek veilig te laten verlopen is een gebruiksplan opgesteld. Daarin is beschreven hoe tijdens de coronacrisis, binnen de kaders van de richtlijnen van de overheid, kerkdiensten kunnen worden gehouden met aanwezigheid van gemeenteleden. Uiteraard moeten de maatregelen vanuit de overheid en de ontwikkelingen m.b.t. de verspreiding van coronavirus worden gevolgd en is voorzichtigheid en zorgvuldigheid geboden. Belangrijk is dat u weet dat we strikt de hand zullen houden aan de regels die in het gebruiksplan staan. Zo wordt overal de 1,5 meter afstand gerespecteerd. Medewerkers zullen de reservering controleren, naar uw gezondheid informeren en de zitplaats toewijzen. In de kerk is een duidelijke looproute gecreëerd en zijn de gedragsregels goed zichtbaar.
Als we secuur de hand houden aan de algemene afspraken uit het gebruiksplan is gelukkig een veilige kerkdienst mogelijk, helaas nog zonder samenzang.
 
Eten in de Brug Eten in de Brug
Gegeven de nieuwe corona maatregelen is het duidelijk dat we helaas dit jaar niet meer de gezellige etentjes in De Brug kunnen hervatten.
Wij hopen op volgend jaar! Maar let op, in december zoeken we nog even contact met onze gasten!
 
Koffieuurtje Hoge Veer Rivierzicht Koffieuurtje Hoge Veer Rivierzicht
Het maandelijkse koffieuurtje in het Hoge Veer Rivierzicht gaat voorlopig i.v.m. Corona niet door.
 
Gebruikersplan Emmakerk Raamsdonksveer i.v.m. Corona Gebruikersplan Emmakerk Raamsdonksveer i.v.m. Corona

In het 'Downloadcentrum' vindt u het complete gebruikersplan van de Emmakerk i.v.m. het Coronavirus.
 
Actie's van de Diaconie Actie's van de Diaconie
Informatie over actie's van de diaconie vindt u onder 'Diaconie' in de linker kolom.
Toelichting op de diaconale collecte's, die elke zondag gehouden worden, vindt u bij het overzicht van de 'Kerkdiensten'. 
 
 
 
Kerkdienst live volgen?
De zondagse erediensten in de Emmakerk en in de Geertruidskerk zijn live te volgen op internet. Ga naar kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg
 
Zondagsbrief
De meest actuele zondagsbrief.
Oudere zondagsbrieven vindt u in het downloadcentrum.
 
ANBI gemeente
Bekijk de ANBI-gegevens van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
Webshop
Voor het bestellen van collectebonnen en het doen van bijdragen en giften ga naar de webshop
 
Het nieuwste kerkblad ontvangen?
Meldt u dan nu aan als abonnee via het mailadres: kompas@pkngeertruidenberg.nl
 
Website
Hebt u berichten, vragen of opmerkingen voor/over deze site?
Neem a.u.b. contact op met de webredactie
E-mail: webmaster@pkngeertruidenberg.nl
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.