PKN
Protestantse Gemeente te Geertruidenberg
 
Perkplantactie 2021 Perkplantactie 2021

GESLAAGDE PERKPLANTENACTIE 2021 PROTESTANTSE GEMEENTE GEERTRUIDENBERG
Onlangs vroeg de Diaconie van onze kerk uw medewerking voor een alternatieve perkplantenactie.
Het doel was om het werk van het Rode Kruis te ondersteunen bij het wereldwijd bestrijden van de coronacrisis. Buitengewoon waren uw spontane en bovenal gulle reacties! Maar liefst ruim € 1000,-- kwam er binnen. De Diaconie rondde die prachtige opbrengst af tot een bedrag van € 2000,--, dat aan het Rode Kruis werd overgemaakt.
Van het Rode Kruis werd de volgende bedankbrief ontvangen:

Geachte Diaconie,
Namens het Rode Kruis dank ik u heel hartelijk voor uw gift van € 2.000, - ten behoeve van onze hulpverlening rondom de corona crisis.
De COVID-19-pandemie is ongekend en is niet alleen een crisis voor de volksgezondheid, maar ook een humanitaire crisis die het leven van mensen over de hele wereld en in het Nederlands Koninkrijk beïnvloedt. Wij zien een toenemende vraag naar ondersteuning van zorginstellingen, vervoer, opvang van dak – en thuislozen en het bieden van ondersteuning bij vaccinaties. Onze hulp is nog steeds nodig. We hebben specifiek aandacht voor de meest kwetsbaren; wat het virus betreft, maar ook voor hen die door de corona-uitbraak een opeenstapeling van tegenslagen ervaren, zoals dak- en thuislozen en ongedocumenteerden. Maar de gevolgen van de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn voor grote groepen in de samenleving groot. We helpen ook bevolkingsgroepen die normaal niet tot de meest kwetsbaren behoren maar nu wel in situaties terechtkomen waarbij hun eerste basislevensbehoeften onder druk komen te staan.
Dit kunnen wij doen dankzij onze vele vrijwilligers en dankzij de steun van mensen zoals u. Ik dank u hartelijk voor uw betrokkenheid!
Met vriendelijke groet,
Karin Tichelaar Relatiemanager.”

Ook de Diaconie dankt u allen hartelijk voor uw medewerking.

 
terug
 
 
 
Kerkdienst live volgen?
De zondagse erediensten in de Emmakerk en in de Geertruidskerk zijn live te volgen op internet. Ga naar kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg
 
Zondagsbrief
De meest actuele zondagsbrief.
Oudere zondagsbrieven vindt u in het downloadcentrum.
 
ANBI gemeente
Bekijk de ANBI-gegevens van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
Webshop
Voor het bestellen van collectebonnen en het doen van bijdragen en giften ga naar de webshop
 
Het nieuwste kerkblad ontvangen?
Meldt u dan nu aan als abonnee via het mailadres: kompas@pkngeertruidenberg.nl
 
Website
Hebt u berichten, vragen of opmerkingen voor/over deze site?
Neem a.u.b. contact op met de webredactie
E-mail: webmaster@pkngeertruidenberg.nl
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.