PKN
Protestantse Gemeente te Geertruidenberg
 
Perkplantenactie voor het Rode Kruis Perkplantenactie voor het Rode Kruis

Traditioneel wil de Diaconie van de Protestantse Kerk in de gemeente Geertruidenberg ook dit jaar de jaarlijkse perkplantenactie houden. Andere jaren konden gemeenteleden planten en andere benodigdheden voor hun tuin of balkon bestellen en de opbrengsten daarvan gingen dan steeds naar goede nationale en internationale doelen.
Door de Coronapandemie konden vorig jaar geen perkplanten e.d. verkocht en bezorgd worden, maar werd een alternatieve ‘goede-doelen-actie’ georganiseerd: onze afnemers werd gevraagd om in plaats van het kopen van perkplanten een donatie te doen voor Mercy Ships – zij verlenen wereldwijd gratis medische zorg aan de allerarmsten door middel van hun ziekenhuisschip - . Mercy Ships kon in 2020 de gehele mooie actieopbrengst van € 1500,-- geschonken worden.
Daar ook dit jaar het Coronavirus het onmogelijk maakt om de gebruikelijke perkplantenactie te houden en onze Diaconie toch een goed doel wil steunen, wordt eenieder verzocht een financiële bijdrage voor ons goede doel van dit jaar over te maken. Dit jaar is als bestemming van de opbrengst gekozen voor het werk van het alom bekende Rode Kruis. Het Rode Kruis komt dit jaar wereldwijd (maar liefst in 171 landen) in actie tegen Corona. Zij zorgen bijvoorbeeld voor voedselpakketten, voorlichting en psychosociale hulp. Specifiek in Nederland biedt het Rode Kruis: medische hulp(ondersteuning zorginstellingen en GGD’en), voedselhulp(voor de meest kwetsbaren), onderdak(voor daklozen) en psychosociale hulp(advies, luisterend oor en hulp via de Rode Kruis Hulplijn).
Helpt u ook mee?
Uw financiële steun kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL11 RABO 0115 6159 03 ten name van de Diaconie Protestantse Gemeente Geertruidenberg, met vermelding: “Perkplantenactie tbv Rode Kruis”.
Bij voorbaat onze hartelijke dank!
terug
 
 
 
Kerkdienst live volgen?
De zondagse erediensten in de Emmakerk en in de Geertruidskerk zijn live te volgen op internet. Ga naar kerkdienstgemist.nl/stations/538-Protestantse-Gemeente-te-Geertruidenberg
 
Zondagsbrief
De meest actuele zondagsbrief.
Oudere zondagsbrieven vindt u in het downloadcentrum.
 
ANBI gemeente
Bekijk de ANBI-gegevens van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Geertruidenberg.
 
Webshop
Voor het bestellen van collectebonnen en het doen van bijdragen en giften ga naar de webshop
 
Het nieuwste kerkblad ontvangen?
Meldt u dan nu aan als abonnee via het mailadres: kompas@pkngeertruidenberg.nl
 
Website
Hebt u berichten, vragen of opmerkingen voor/over deze site?
Neem a.u.b. contact op met de webredactie
E-mail: webmaster@pkngeertruidenberg.nl
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.