Zondagsbrief 2 mei 2021

Zondag 2 mei 2021
Geertruidskerk, Geertruidenberg


Kerkdiensten Online
Kerkdienst Zondag 2 Mei 
Geertruidskerk, voorganger: ds. G. den Goeijen
Uitzending via website “kerkdienstgemist” en SLOG TV: 09.20 uur
Collecten: Goederenbank De Baronie + Kerkenwerk/Onderhoudsfonds
Lector: mevr. T. van der Maas
Organist: dhr. J. Blankers
Voorzang: mevr. H. Weltevrede
De dienst wordt live via SLOG TV in beeld en geluid uitgezonden vanaf 9.20 u. (Ziggo Kanaal 43; KPN Kanaal 1401). De dienst wordt in alleen geluid herhaald op zondagavond om 19.00 uur.
We zijn heel dankbaar dat de kerkdiensten via SlogTV en via kerkdienstgemist.nl gevolgd kunnen worden.
We hopen dat we gemeenteleden, luisteraars en kijkers op deze wijze toch een viering kunnen bieden die hen kracht mag geven in deze coronatijd.

Kerkdienst Zondag 9 mei 
Emmakerk, voorganger: ds. J. van den Hout
Uitzending via website “kerkdienstgemist” en SLOG TV: 09.20 uur
Collecten: Noodhulp Libanon; Kerk in Actie + Kerkenwerk/Onderhoudsfonds
Lector: dhr. W. van den Berg
Organist: dhr. L. Alewijnse
Voorzang: dhr. A. van Wijk en dhr. L. Romijn

Geef uw gebedspunten door!
De viering is van en voor ons allemaal. We doen het samen!
Heeft u gebedspunten voor de komende zondagen geef ze door aan ds. Jos van den Hout (josvanden-hout@solcon.nl)

Verzoek: toon begrip bij storingen uitzending via SLOG of Kerkdienst Gemist
Vorige week was de uitzending van de dienst helaas zonder geluid. Veel gemeenteleden tonen hun betrokkenheid om in dat geval tijdens de dienst te bellen of appen naar de betrokken vrijwilligers van de techniek (koster of het beamerteam) om deze storing te melden. Uiteraard fijn maar het hindert ook bij het pogen de storing snel te verhelpen. We willen u daarom vragen dit niet meer te doen tijdens de dienst, ga niet zelf bellen of appen. De vrijwilligers betrokken bij het verzorgen van de uitzending van de dienst hebben een eigen contactpersoon voor het melden van storingen en doen hun uiterste best zo snel als het kan de storing te verhelpen.
P.s.: Ds. Habekotté heeft deze dienst met gelijke inhoud ook gevierd in Vlaardingen. U kunt die dienst terugzien op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tBsjLvqhiNI)

OMZIEN naar elkaar
Mevrouw J. Snaphaan-van Wensen, Scheepswerflaan 75, 4941GZ Raamsdonksveer, heeft een paar dagen in het ziekenhuis gelegen. Donderdag is zij weer met medicatie naar huis gegaan. Haar toestand blijft zorgelijk. Er is voorbede gevraagd.
Met de heer A. van Dongen, Kurenpolderweg 31 G41, 4273LA Hank, gaat het langzaam een beetje beter, Hij is erg dankbaar voor de meelevende reacties, telefoontjes en kaarten, die hij vanuit de gemeente krijgt.
Op dinsdag 27 april is overleden ons gemeentelid broeder Antonie Hendrikus (Toon) Lankhaar, echtgenoot van Nel, 70 jaar samen – in de mooie leeftijd van 94 jaar.
Toon en Nel konden vorig jaar nog in coronatijd (in familiekring) hun 70 jarig huwelijksjubileum dankbaar vieren. Toen ze begin dit jaar door corona getroffen werden, gaf Toon de moed op. Hij herstelde weer, maar was wel verzwakt. De laatste weken ging het lopen minder goed, hij kreeg dikke voeten, andere complicaties. Zondagavond heeft hij samen met Nel nog beneden gegeten, maar daarna is het snel gegaan. Dinsdag is hij heel rustig van ons heengegaan, weergekeerd naar zijn hemelse Vader.
In de dankdienst voor zijn leven, staan we stil bij Psalm 103: 8; “Liefdevol en genadig is de Heer, groot is zijn trouw.”
Deze dienst vindt plaats (in verband met de coronamaatregelen) in besloten kring a.s. dinsdagmorgen om 10.30 uur in de Emmakerk, waarna de begrafenis zal plaatsvinden. Laten we Toon Lankhaar in een moment van stilte gedenken. 
In de Bijbel (brief van Jakobus) staat het volgende: Is iemand onder u ziek, laten de voorganger of de ouderlingen hem of haar opzoeken en voor hem of haar bidden. Het is wel duidelijk, dat men vroeger al heel goed wist, dat je elkaar in moeilijkheden niet in de steek moet laten, maar elkaar moet ondersteunen. Dat voelt warm en goed, daar wordt een mens “beter” van. Laten we omzien naar elkaar en zeker als we iemand missen, laten we eens bellen of een vriendelijke groet sturen.

Bloemendienst
De bloemen gaan naar:
-          mevr. C.P. Kloots, Venestraat 20a35, 4931BP Geertruidenberg, beterschap.
-          mevr. J. Snaphaan, Scheepswerflaan 75, 4941GZ Raamsdonksveer, sterkte.

De kaart gaat naar:
-          dhr. A.K. van Dongen, Kurenpolderweg 31 G 41, 4273LA Hank, sterkte.

Mededelingen
Pastoraat
Voor pastorale zorg kunt u contact opnemen met ds. Jos van den Hout, Chopinlaan 1, Raamsdonksveer, tel. 0162-465350.
Het ambt van predikant behoort tot de zogenaamde cruciale beroepen in deze coronatijd, daardoor is er voor een pastoraal bezoek van de predikant ontheffing mogelijk, ook na de avondklok. Voor acute pastorale noodsituaties blijft de predikant ook in coronatijd voor alle gemeenteleden beschikbaar.

Diaconaal nieuws
Afgelopen week ontvingen wij voor de collecten in het tweede kwartaal de volgende giften: 1 x 15 €,  1 x 25 €  en 2 x 50 € ook ontvingen we tot donderdag 29 april  2021 voor de Perkplantenactie bestemming Rode Kruis/Coronaslachtoffers wereldwijd 105,00 € dus de tot nu toe is de opbrengst het mooie bedrag van 962,00 € de actie loopt overigens nog tot eind april 2021 dus is het deze zondag de laatste oproep en dus de laatste kans om mee te doen!
Voor de diaconale collecte van vorige week zondag 25 april 2021 met als doel Stichting de Vrolijkheid ontvingen we tot donderdag 29 april via de bankrekening en SKG-collect 143,00 €. Onze hartelijk dank voor al uw milde gaven!

Diaconale Collecte zondag 2 Mei
Goederenbank De Baronie
Naast de keren dat wij extra producten inzamelen voor de Voedselbank is er door het jaar heen geld nodig om deze vrijwilligersorganisatie te laten draaien. Kosten van huur gebouwen, koelkasten, diepvriezers, elektriciteit en transportkosten zijn zomaar een greep uit het lijstje met te maken kosten. Deze collecte is bedoeld om hun werk doorgang te doen vinden.
Indien u dat wilt kunt u uw bijdrage voor deze collecte overmaken naar de rekening van de Diaconie NL11 RABO 0115615903 onder vermelding van Goederenbank De Baronie en dan zorgen wij dat het geld op de goede plek terechtkomt! Alvast bedankt!
Als u geld overmaakt naar de Kerk (CvK) middels de Kerkgeld App dan kunt u die ook gebruiken voor giften aan onze Diaconie.
Ook kunt u als u gebruik maakt van de collectebonnen van onze kerk deze inleveren bij de heer G. Wentink of bij een van de diakenen onder vermelding van de door u gewenste diaconale bestemming!

Collecten voor de kerk; Kerkenwerk en Onderhoudsfonds
Ook uw collecte bijdrage voor het kerkenwerk blijft uiteraard nodig. Deze kunt u overmaken naar rekeningnummer NL09 RABO 0373 7274 10 t.n.v. CvK Prot. Gem. te Geertruidenberg.
De afgelopen week zijn op de bankrekening de volgende giften binnen gekomen: 1 x 10 €, 1 x 15 €, 1 x 30 €, 2 x 50 € en 1 x 200 €.
Alle gulle gevers hartelijk dank.    

Berichten voor de volgende zondagsbrief kunnen per email verzonden worden naar:
- zondagsbrief@pkngeertruidenberg.nl voor vrijdag a.s. 18.00 uur
U kunt deze zondagsbrief ook lezen op de website: www.pkngeertruidenberg.nl. Het is ook mogelijk de zondagsbrief per e-mail te ontvangen. Geef uw e-mailadres door via bovenstaand emailadres.

 

terug
 

Agenda

Emmakerk

zo 03 jul 2022 om 9.30 uur

Geertruidskerk H.A. Tafelviering

zo 10 jul 2022 om 9.30 uur

Geertruidskerk

zo 17 jul 2022 om 9.30 uur

Zondagsbrief

De meest actuele zondagsbrief.
Oudere zondagsbrieven vindt u in het downloadcentrum.

Berichten voor de volgende zondagsbrief kunt u via e-mail sturen naar: zondagsbrief@pkngeertruidenberg.nl 

Predikant

Ds. Jos van den Hout
Telefoon: 0162-465350
E-mai: josvandenhout@solcon.nl

Webshop

Voor het bestellen van collectebonnen en het doen van bijdragen en giften ga naar de webshop

Het nieuwste kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als abonnee via het mailadres: kompas@pkngeertruidenberg.nl

Christelijke begraafplaats "Slagenland"

Voor meer informatie klik hier.

ANBI


Bekijk de ANBI gegevens van de Protestantse Gemeente en de ANBI gegevens van de diaconie van de Protestantse gemeente te Geertruidenberg

Website

Hebt u berichten, vragen of opmerkingen voor/over deze site?
Neem a.u.b. contact op met de webredactie
E-mail: webmaster@pkngeertruidenberg.nl